Nina

Nina

Docent: Start to move, Funky Kids, Funky Teens

Initiator Hedendaagse dans

Bachelor Sociaal WerkHet begon allemaal toen ik 5 was. Mijn mama bracht mij naar de dansschool ‘Free time dancers’, o.l.v. Patricia Powers, waar ik mijn eerste dansstapjes leerde zetten tijdens de balletles. Daarnaast volgde ik ook Jazz-dans die de grootste basis vormde van mijn dansopleiding.


In het begin van de jaren ‘90 ontdekte mijn mama de “Young Artist School” in Edegem, waar kinderen de mogelijkheid kregen om zang en dans te volgen en hun talent volledig te ontplooien. Ik had deelgenomen aan de zangauditie, was geslaagd en kon zo mijn zang- en danscarrière verder uitbreiden. Ik trad geregeld op in Tien om te zien met bekende artiesten zoals Jo Vally, Dana Winner, Bart Vandenbossche, Sanne... . Tevens vulde de Droomfabriek, de Coca Cola kersttournee en verschillende braderijen mijn lijst van optredens aan. Op latere leeftijd was ik toegelaten bij de “Maggi Toussaint Dance Company”, waar ik mijn dansen verder heb mogen ontplooien.


In 2001/2002 had ik gefigureerd en gedanst in de musical van “Alladin”, daar heb ik een hele leuke tijd gehad en veel ervaring mogen opdoen.


In 2004 kreeg ik de kans om deel uit te maken van “The Groovies” en heb ik meegedaan met een optreden van “Ian Van Dahl” rond de release CD, in Versuz.


Daarnaast heb ik nog verschillende danswegen bewandeld zoals opgetreden met “NoaNeal”, "Paco Garcia", “Jay-J” (TMF-awards), lid geweest van The Hip Hop Crew “No8”, tal van workshops gedaan, deelgenomen aan de wereldkampioenschap HipHop te Los Angeles - USA, Back to the 90s (Sportpaleis - freestyle Dj Regi & Dj Wout, opgetreden met Jessy ft. The McKenzie), Urbanice (MNM – opgetreden met Snap, Robin S, Ian Van Dahl, Lasgo, Underdog project), Ian Thomas, Dennis, 3m8s, ... .


Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en ondertussen het werkveld ingestapt. Daarnaast geef ik danslessen en dit zowel aan kinderen, tieners als volwassenen. Hiervoor heb ik een opleiding gevolgd en het diploma ‘Initiator Hedendaagse Dans' behaald.