Elien

Elien

Docent: Assistent-coach Showteam NeXt Generation


Al van jongs af aan was ik gepassioneerd door dans.

Op de leeftijd van 6 schreef mijn mama me in voor de les ‘Funk’ in Fitopia en kreeg ik meteen de smaak te pakken. Vanaf de eerste les wist ik dat ik dit nog niet snel zou opgeven. En dat heb ik ook niet gedaan.

Na hard werken in de les kreeg ik op men elfde de kans om in het demoteam van Fitopia te dansen. Vanaf dat moment was er het gevoel dat dansen niet alleen elke week in de les staan was, maar ook het laten zien van je eigen stijl en talent alsook andere mensen een geweldige show geven. Dat jaar wonnen we met het team het Belgisch Kampioenschap Hiphop.

Na een jaar hard zwoegen, zweten en plezier maken wou ik meer proeven van andere dansstijlen. Daarom ben ik een jaar jazzballet gaan volgen bij Fitopia.

Om nog meer bij te leren besloot ik me op men 13de in te schrijven voor een vooropleiding dans aan de kunsthumaniora. Dit hield in dat ik 7u per week ballet, hedendaagse dans & moderne dans op hoog niveau zou gaan volgen. Dit was voor mij een enorm zwaar, maar leerrijk jaar. Het heeft me ook klaargestoomd om de jaren erna vlot de lessen dans in de kuntshumaniora te doorstaan. Terwijl ik deze opleiding volgde , nam ik een nieuwe uitdaging aan. Ik kwam bij de dansschool ‘Marlynes’ terecht in Mechelen en volgde daar de lessen hiphop mid en hiphop gevorderden. Toen was het beslist: Hiphop is mijn stijl!

 

Op een braderij enkele jaren later, zag ik een crew dansen en dacht ik ‘wow, wat een geweldige choreo!’. Ik nam een flyer van de dansschool ‘x-essencia’ aan en ging auditie doen voor de Ultimate-x crew. Een week later mocht ik starten onder leiding van Ksenija & Nina, waar een nieuwe danswereld voor me open ging.

We namen deel aan o.a. Belgisch kampioenschap Hiphop, Big bang , Dansliga wedstrijden ,enz.

Ondanks de stress die er soms kwam bij kijken heb ik daar enorm veel ervaring opgedaan en vooral… me goed geamuseerd!


Hierna kwamen we meer in de showbizz terecht . Evenementen zoals Pennezakkenrock , 5x Back to the 90’s (sportpaleis), Anne Awards (3m8s) en Urbanice (Lotto Arena) zal ik nooit vergeten.


Laatst heb ik ook voor VTM in een reclamespot met Niels de stadsbader gedanst, voor het programma ‘dance as one’. Alsook in een clip van Bacardi op Laundry day.


De uniekste ervaring die ik deel met Ksenija, Nina en Ina, is het voorprogramma van Justin Bieber in het sportpaleis. Als achtergronddansers van de 3m8s traden we op voor 20 000 gillende meiden. Dit was veruit de uniekste danservaring die ik al heb gehad.